Åkeri

Hej Transportare! Det är en tuff situation samhället befinner sig i nu och Transport arbetar hårt med att bidra till lösningar för både arbetstagare och företag. Om du har frågor kan du alltid höra av dig till oss. Ett beslut som kan komma att påverka dig som yrkeschaufför är beskedet om att Transportstyrelsen beslutar om undantag från förordningen om kör- och vilotider från och med idag. Du kan läsa om beslutet här: https://www.transportstyrelsen.se/sv/Nyhetsarkiv/2020/transportstyrelsen-beslutar-om-undantag-fran-forordningen-om-kor–och-vilotider-med-anledning-av-covid-19-pandemin/.

Idag har regeringen visat handlingskraft och kommit besked om korttidspermittering för att människor inte ska kastas ut i arbetslöshet. Det är bra. https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2020/03/krispaket-for-svenska-foretag-och-jobb/

Transport följer läget i bransch för bransch mycket noga. Lyssna på myndigheterna och tag hand om dig. Tack för att du bidrar till att hålla samhället igång under en ansträngd situation!

Tommy Wreeth, förbundsordförande