Blockad mot avfallshantering flyttas fram

Publicerat 19 dec 2023

Transports blockad mot avfallshantering på Teslas verkstäder flyttas fram till den 29 december 2023.

Sedan tidigare har Transport varslat om blockad mot avfallshantering på Teslas verkstäder i Sverige. Blockaden skulle ha startat den 24 december, men flyttas nu fram och kommer i stället att starta den 29 december 2023.

Varför?

Detta efter dialog och överenskommelse med arbetsgivarorganisationen Sobona samt att ett nytt förtydligande varsel skickats till arbetsgivarorganisationen Biltrafikens Arbetsgivareförbund.

När?

Transports blockad mot avfallshantering på Teslas verkstäder kommer därmed att bryta ut den 29 december klockan 18.30, för anställda som omfattas av Avtalet Vatten och Miljö (där Sobona är arbetsgivarorganisation). För anställda som omfattas av Miljöarbetareavtalet och Transportavtalet (där Biltrafikens Arbetsgivareförbund är arbetsgivarorganisation) bryter blockaden ut den 29 december klockan 06.00.

Blockaden mot avfallshantering på Teslas verkstäder kommer att bryta ut den 29 december, om inget kollektivavtal tecknats mellan IF Metall och TM Sweden (Tesla i Sverige) innan dess eller om annat meddelas.

Hur påverkas Transports medlemmar?

Blockaden berör anställda som går under kollektivavtalen Avtalet Vatten och Miljö (där Sobona är arbetsgivarorganisation) samt Miljöarbetareavtalet och Transportavtalet (där Biltrafikens Arbetsgivareförbund är arbetsgivarorganisation).

Har du frågor?

Har du som medlem frågor är du välkommen att kontakta din lokala avdelning.


Läs mer om Teslakonflikten här.