Ny resurs på avdelningen

Ny resurs på avdelningen från och med januari 2021.

Avdelningsstyrelsen har beslutat att anställa en resurs i avdelningen från och med januari. Viktor Andersson heter han och trots sin unga ålder har Viktor en stor facklig erfarenhet med sig i bagaget.

Viktor har varit medlem i Transport sedan 2007 då han började jobba som flygarbetare på Skavsta flygplats. Han började omgående engagera sig fackligt på grund av de orättvisor som förekom på arbetsplatsen och engagemanget resulterade i att han fick förtroendet av sina arbetskamrater och blev klubbordförande. Viktor satt också i avdelningens Representantskap och i företagets schemakommitté.

Så småningom flyttade Viktor till rätt sida av Sverige och började på Landvetter flygplats, på företaget Aviator 2013. Även här blev han vald av sina kamrater till klubbordförande i arbetsplatsklubben. Efter några år blev Viktor vald till studieorganisatör i flygavdelningen och 2019 blev han vald till avdelningsordförande för flygavdelningen. Viktor har under flera år dessutom varit kursledare för Transport och även för LO.

Viktor kommer att vara anställd på 50% och hans huvudsakliga uppgift är att stödja avdelningens yrkessektioner och ett antal fackklubbar i deras fackliga arbete. Viktor kommer i början av året ta kontakt med er i sektionsstyrelserna och de klubbstyrelser det gäller och presentera sig. Vi i avdelningsstyrelsen är övertygade om att det kommer bli ett bra och framgångsrikt samarbete.