Lediga tjänster

Avdelning 51 i Kristianstad söker en ny medarbetare för ett vikariat då vår verksamhetsassistent kommer att vara föräldraledig under nästa år. Tjänsten är blandad tjänst som innehåller medlemsadministration och service till våra medlemmar i Förbundet.

Den vi söker ska vara strukturerad, ha social kompetens och integritet. Ett krav för tjänsten är att man behöver dela arbetarrörelsens värderingar. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Goda kunskaper i engelska är en merit samt stor IT-vana ett krav.

Tjänsten är på heltid med reglerad arbetstid och omfattas av kollektivavtalet mellan Handels och AFO. Vikariatet löper från 8 januari till 1 november 2022. Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, senast den 13 december till benny.lundgren@transport.se.

För frågor om tjänsten, kontakta Benny Lundgren 010-480 31 51.

 


Svenska Transportarbetareförbundet är ett fackförbund inom LO. Förbundet bildades 1897 och har ca 57 000 medlemmar inom åkeri, lager och terminaler, bevakning, stuveri, flygunderhåll, tidningsdistribution med flera branscher. 

Om tjänsten

På uppdrag av Svenska Transportarbetareförbundet (Transport) ska vi på KFX rekrytera deras nästa sekreterare vars huvudsakligen uppgift är att assistera det verkställande utskottet (VU) i förbundet.

Har du erfarenhet av arbete som sekreterare eller assistent och vill utvecklas i en roll där du får ta mycket ansvar och vara bidragande till förbundets fortsatta kvalitetsarbete, då kan detta vara tjänsten för dig!

Om företaget

Svenska Transportarbetareförbundet är ett fackförbund inom LO. Förbundet bildades 1897 och har idag cirka 57 000 medlemmar. Förbundet organiserar en rad olika branscher och yrkesområden inom främst transportnäring, renhållning och bevakningsbranschen. Transports uppgift är att se efter medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och inom näringslivet. Dessutom ska förbundet arbeta för politisk, social och ekonomisk demokrati. För Transport är det viktigt att finnas där deras medlemmar finns. Därför har de 25 lokalavdelningar runt om i landet dit deras medlemmar kan vända dig för att prata om fackliga frågor och situationen på dess arbetsplats.

Arbetsuppgifter

Som Sekreterare hos Transport stöttar du huvudsakligen förbundets VU inom ett antal olika områden, framför allt av administrativ karaktär kopplat till förbundets kärnverksamhet. Rollen är bred med flertalet olika ansvarsområden men några av dina arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Förbereda, planera och administrera möten för VU
  • Förbereda, samordna och sköta planering inför Förbundsstyrelse och Förbundsråds sammanträden.
  • Sköta mycket av korrespondensen för VU
  • Skriva dagordningar och protokoll vid sammanträden
  • Ta emot och skicka remissvar till olika myndigheter
  • Kontering av fakturor
  • Bokning av resor, hotell och konferenser

Kvalifikationer

För att vara kvalificerad för denna tjänst har du:

  • Erfarenhet av liknande administrativt arbete, vi ser det som meriterande om du tidigare arbetat i en liknande roll som exempelvis VD-assistent eller sekreterare
  • Flytande kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Engelska är en merit
  • God förståelse för datorprogram och system samt erfarenhet av Office365

För att trivas i denna roll är det en förutsättning att du delar arbetarrörelsens värderingar och förstår vikten av sekretess och integritet i arbetet.

Som person ser vi att du är en nyfiken och lättlärd person med stort engagemang för det du tar dig an. Då rollen kan innebära snabba kast bör du trivas i föränderlig arbetsmiljö och att kunna resa i tjänsten. Hos Transport är samarbete med dina kollegor och chefer en självklarhet och vi ser därför att du som person är mycket hjälpsam. positiv och en riktig lagspelare. Vidare har du en god analytisk förmåga och har ett strukturerat arbetssätt. Din roll präglas av flertalet nära kontaktytor och vi söker dig som är kommunikativ och inte räds av att lyfta luren. Slutligen tror vi att du är positiv, social och tycker om att bidra till god stämning!

Övrigt

I denna tjänst får du en tillsvidareanställning på heltid hos Transport och start för tjänsten är i januari/februari 2022. Arbetet utförs huvudsakligen på plats på Transports kontor på Olof Palmes Gata 29. Transport tillämpar 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag 2021-12-24.

Samtliga frågor kring rekryteringsprocessen och tjänsten hänvisas till ansvarig rekryterare, Lisa Hägglund på KFX HR-partner. Du kan även maila din fråga till lisa.hagglund@kfx.se, specificera i ditt mail vilken tjänst du söker.

I denna rekryteringsprocess kommer vi på slutvald kandidat genomföra en bakgrundskontroll.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande!

Sök tjänsten