Lediga tjänster

Svenska Transportarbetareförbundet söker just nu nedan tjänster till vårt förbundskontor i Stockholm.

Svenska Transportarbetareförbundet är ett fackförbund inom LO som har cirka 57 000 medlemmar. Förbundet organiserar en rad olika branscher och yrkesområden inom främst transportnäring, renhållning och bevakningsbranschen.

Dina arbetsuppgifter
Nu söker vi en driven kommunikatör med bredd till Transports kommunikationsenhet. Framförallt kommer du att jobba med medlemskommunikation och opinionsbildning kring våra branschfrågor, men även intern kommunikation.

Tonvikten ligger på operativt arbete och vi söker dig som har en bred kompetens inom kommunikation. Du kommer att ha ett nära samarbete med framför allt vår kommunikationschef, men även förbundets centrala ombudsmän samt utredare.

Det här är dina huvudsakliga arbetsuppgifter
• Du ansvarar och är huvudredaktör för Transports externa webbplats och fungerar även som bollplank till de lokala redaktörer som administrerar våra 25 avdelningars egna webbplatser.
• Du skriver texter för olika kanaler, såsom webbtexter, pressmeddelanden och olika typer av kampanjer.
• Du skapar inlägg, administrerar och modererar våra sociala kanaler.
• Du formger trycksaker, både mindre foldrar och större publikationer.
• Du filmar och redigerar video, och det är ett stort plus om du även kan producera animerade (infografik-)filmer.
• Du håller i kravställning för externa kommunikationstjänster såsom webbutveckling, analys, omvärldsbevakning, webbshop m.m. Du har också koll på den tekniska förvaltningen av vår webbplats som beställare gentemot vår webbyrå.
• Du är delaktig i utvecklingsarbetet kring vår interna kommunikation.
• Du ingår i det team som har hand om förbundets pressjour, vilket ibland innebär tillgänglighet på kvällar och helger.

Dina kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av kommunikationsarbete. Du har en eftergymnasial utbildning i kommunikation eller liknande.

Du är intresserad av fackliga frågor och tycker att det är roligt att hålla dig ajour med vad som händer i våra branscher och värdera vad som är av intresse för våra medlemmar.

Du är strukturerad och klarar därför av att arbeta med flera olika processer parallellt. Du är bra på att samarbeta, är lyhörd och har lätt för att växla mellan enskilt arbete och samarbete i
grupp.

Du uttrycker dig mycket väl i skrift och har en bra fingertoppskänsla för hur du mottagaranpassar ett budskap för en viss målgrupp. Du är en god formgivare och kan även arbeta med rörlig bild. Du är van att arbeta i Adobe-sviten, i program som Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere och After Effects. Du har även vana av att arbeta i webbpubliceringsverktyg (gärna WordPress).

I övrigt har du lätt för att lära dig nya saker, och har inga problem att ta dig an nya arbetsuppgifter och för dig obekant teknik.

En förutsättning för ett bra arbete tror vi är att du har dina sympatier hos arbetarrörelsen och tror på den fackliga idén.

Anställningen
Du kommer att arbeta på vår kommunikationsenhet på förbundskontoret vid Norra Bantorget i Stockholm.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid

Frågor?
För frågor om tjänsten, kontakta Martin Hörner Kloo, tf. kommunikationschef: 010-480 37 55, martin.hornerkloo@transport.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan – cv, personligt brev och arbetsprover senast den 14 augusti 2020. Vi intervjuar kandidater löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänta inte med att skicka in din ansökan till oss.

Ansökan skickas via mail till: ansokan.fk@transport.se. För att vi ska kunna ta emot din ansökan skriver du i ämnesraden: ”Kommunikatör FK002”.

Varmt välkommen med din ansökan!

Svenska Transportarbetareförbundet är ett fackförbund inom LO som har cirka 57 000 medlemmar. Förbundet organiserar en rad olika branscher och yrkesområden inom främst transportnäring, renhållning och bevakningsbranschen.

Dina arbetsuppgifter
Som utredare på Svenska Transportarbetareförbundet ansvarar du för remissvar till regering och myndigheter inom dina ansvarsområden. Du deltar i arbetsgrupper och för förbundets talan i dessa.

En viktig del i arbetet är att förbereda och skapa beslutsunderlag för ledning och styrelse, samt att självständigt göra utredningar och utarbeta förslag. En annan viktig del är att följa upp fattade beslut samt att jobba med omvärldsbevakning.

Du arbetar med underlag och sammanställningar kring bland annat remisser, utvärderingar, tar fram statistik och prognoser med mera.

I dina arbetsuppgifter ingår att bevaka förbundets fokusområden och att i dialog med ledning, ombudsmän och kollegor utforma förbundets ståndpunkter. Samt att sköta interna utredningar gällande organisationen.

Arbetet innebär resor i första hand inom Sverige.

Dina kvalifikationer
Du som söker delar arbetarrörelsens värderingar. Det är meriterande med kunskap och erfarenhet från fackförbund och från våra branscher. Vi söker dig som har relevant akademisk examen och gärna erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt. Du bör även ha lätt för att utrycka dig i tal och skrift. Eftersom det ofta dyker upp saker med kort varsel är det viktigt att du snabbt kan sätta dig in i frågeställningar.

Du har en god analytisk förmåga, är kreativ och tänker långsiktigt. Då vi är en liten enhet behöver du vara flexibel, ansvarstagande och ha god förmåga att arbeta strategiskt. Du förväntas arbeta självständigt och i grupp. Vi strävar efter en prestigelös miljö där vi tillsammans uppnår våra målsättningar.

Då arbetet innebär många externa kontakter och samverkan med kollegor lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper som social kompetens och god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Anställningsvillkor
Anställningen är en heltidstjänst vid Svenska Transportarbetareförbundets förbundskontor i Stockholm och arbetstiden är oreglerad. På förbundskontorets arbetar vi med våra branschfrågor, kommunikationsarbete och påverkansarbete. Tillträde enligt överenskommelse.

Frågor?
För frågor om tjänsten, kontakta Lars Mikaelsson, Förbundssekreterare: 010-480 37 44, lars.mikaelsson@transport.se

Ansökan
Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är Svenska Transportarbetareförbundet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju. B-körkort är ett krav.

Ansökan skickas via mail till: ansokan.fk@transport.se. För att vi ska kunna ta emot din ansökan skriver du i ämnesraden: ”Utredare FK001”.

Välkommen med din ansökan senast den 14 augusti 2020!

Svenska Transportarbetareförbundet är ett fackförbund inom LO som har cirka 57 000 medlemmar. Förbundet organiserar en rad olika branscher och yrkesområden inom främst transportnäring, renhållning och bevakningsbranschen.

Nu söker vi en lokalfunktionär till Svenska Transportarbetareförbundet, Avdelning 7, med placering i Nyköping. Du har stor erfarenhet av förhandlingsarbete och goda kunskaper om kollektivavtal samt arbetsrättslagstiftning. Din uppgift som lokalfunktionär blir att företräda avdelningens medlemmar i det lokala förhandlingsarbetet. Du är också ett stöd för de förtroendevalda i våra klubbar och sektioner.

Tillträde enligt överenskommelse. B-körkort och tillgång till bil är ett krav.

Välkommen med din ansökan senast 31 augusti till ansokan.fk@transport.se. Tillträde enligt ö.k. I ämnesraden på mailet skriver du: ”Lokalfunktionär FK004”. För mer information om tjänsten, kontakta Anna Ryding 010-480 37 50, anna.ryding@transport.se