Utmärkelse för skyddsombud 2017

Utmärkelse för skyddsombud 2017

 

Transport avdelning 5 har beslutat om att börja med utdelning av årets utmärkelse för skyddsombud.

Detta i en strävan att lyfta våra duktiga skyddsombud och inspirera flera att bli skyddsombud på sina arbetsplatser.

Vi vill att alla ska nominera det skyddsombudet som man tycker har gjort någonting utöver det vanliga under 2017 för sina kollegor på arbetsplatsen. Det kan vara allt från att samverkan med arbetsgivaren har gått från 0 till 100 på kort tid tack vare bra fackligt arbete eller att någon stor strid har vunnits med hjälp av Arbetsmiljöverket eller Arbetsdomstol.

Och allt däremellan …

Så om ni känner ett skyddsombud på Transport som har gjort någonting som är värt att utmärka, kom till nästa sektionsmöte (kallelse hittar du i tidningen) och nominera skyddsombudet för årets utmärkelse. Nomineringar ska sedan skickas från alla sektioner till avdelningen och hamna hos RSO gruppen där våra regionala skyddsombud ska kartlägga, bedöma, jämföra och sedan välja det skyddsombudet som får utmärkelsen för 2017.

Skyddsombudet som väljs kommer att få ett pris på årets sista representantskap. Det kommer också att uppmärksammas i Transportfemman.

Nästa år planerar vi att nomineringarna ska ske redan under våren så att utmärkelse kan delas på representantskapets årsmöte.

Se till nu att inte missa nästa sektionsmöte, det kan vara din kollega som får utmärkelse för skyddsombud för 2017, var med och nominera!