Transportarbetaren - Tidningen för dig som är medlem i Svenska Transportarbetareförbundet
Tipsa oss!

Fler Nyheter

Reflekterat

  • Lena Blomquist

Arbetslöshet och döden

Så mycket kraft och yrkeskunskap går förlorad när 7 000 transportare är utan jobb. Det räcker med att möta ett 50-tal av dem för att slås av slöseriet.

Läs krönikan

Läs Lena Blomquists krönikor

Nu delas vår papperstidning ut av tidningsbud!

Läs mer om förändringarna här

Hallå där!

Björn Wiberg

Från och med detta nummer delas Transportarbetaren ut av tidningsbud. Som vanlig läsare betyder det att du får tidningen på natten. Och för Sylvia Olsson i Säffle betyder det att hon delar ut sin egen facktidning.

Läs hela intervjun

Läs fler "Hallå där!"

Månadens bok-puffJag är Zlatan

Debatt

SD inte fascister
– men de har
helt fel lösningar

Att Sverigedemokraterna blev ett riksdagsparti, som finns i nästan alla kommuner, har ingenting att göra med att svenskarna blivit nazister eller fascister. Jovisst fanns det en del personer med sådana åsikter när partiet bildades i slutet av 1980-talet. Men att SD så småningom växte berodde på att partiet fick en förankring i södra Sverige där det länge funnits lokala missnöjespartier som var kritiska till invandringen, och som sneglade mycket på dansk politik.

Läs hela debattartikeln

Läs fler debattinlägg

För mig är det självklart att alla barn ska få adekvat utbildning i sitt modersmål.

Snabbkoll

Snabbkoll: Ny i facket-tips

Penga-plåster på såren om du skadar dig på jobbet

Vad händer med ekonomin om du skadar dig på jobbet och måste vara sjukskriven en längre tid? Eller om du får andra utgifter i samband med olyckan? För den som har kollektivavtal kan det finnas en hel del extrapengar att hämta.

Läs artikeln

Läs fler Snabbkoll-artiklar här!

Profilen

Profilen: Thomas Loo

"Jag vet hur lätt
en olycka händer"

”Ena stunden sitter jag och kör, i nästa ligger jag och hela ekipaget upp och ner.” Lastbilschauffören Rosanna Johansson klämdes fast under hytten och tänkte: ”Shit, där rök både jobbet och kortet!” I dag kör hon igen och drömmer om att bli författare.

Läs hela intervjun

Läs fler Profilen-intervjuer

Kanske är drömmar ett sätt att dö en smula.

Kultur

Anna-Lena Ahlström

Varsågod och sitt inte här…

En global trend drar genom städerna. Den utestänger hemlösa, tiggare och människor med tunna plånböcker. När offentliga bänkar förses med armstöd mitt i sätet sätter man effektivt stopp för ovälkomna sovgäster. Det kallas exkluderande design.

Läs hela artikeln

Läs fler kulturartiklar

Krönikör

Att inte orka leva

Börge Nilsson

Michaela Leo

En bit av mitt hjärta saknas. Det försvann i en kram, en kopp kaffe, ett silverblont hårrufs och världens vackraste vildaste skratt. 

Alla känner nog någon som tagit livet av sig. Någon som varit nedstämd eller deprimerad ett tag, eller som kanske plötsligt mått oerhört dåligt. En dag nås vi av beskedet om att de inte längre finns med oss, att de har valt att avsluta sitt liv.

Läs hela krönikan

Läs fler krönikor av Michaela Leo