Transportarbetaren - Tidningen för dig som är medlem i Svenska Transportarbetareförbundet
Tipsa oss!

Fler Nyheter

Ledare

  • Jan Lindkvist

Delat Sverige redan verklighet

Transport har precis skrivit under de första nya löneavtalen, uppgörelser som rör i runda tal två tredjedelar av medlemskåren.

Läs ledaren

Läs Jan Lindkvists ledare

Hallå där!

Ida Karlsson

Sara Tjernström, som tar emot samtal i Transports nya, utbyggda telefontjänst, Transport på direkten. Ni drog i gång den 18 april, hur går det?

Läs hela intervjun

Läs fler "Hallå där!"

Månadens bok-puffJag är Zlatan

Debatt


 

Dyra jätteprojekt kan vänta

Regeringen och oppositionen är i stort sett överens om att satsa cirka 300 miljarder kronor på att bygga banor för höghastighetståg mellan Stockholm, Göteborg och Malmö. Men underlaget för persontrafik är alldeles för litet för att motivera en sådan jättesatsning. Då hävdar anhängarna att projektet behövs för att godstrafiken ska få bättre plats på de gamla banorna.

De vill satsa på ett nytt jätteprojekt trots att det finns många billiga åtgärder som kan öka kapaciteten på de befintliga spåren. Och med elektrifierade motorvägar kan utsläppen minska när gods går på lastbil.

Läs Per Kågesons inlägg

Läs fler debattinlägg

Det är nödvändigt att tänka framåt och försöka se vad som sker bortom horisonten.

Snabbkoll

Snabbkoll: Ny i facket-tips

När själen fått nog

För stressigt på jobbet? Förekommer kränkningar och mobbning? Sedan den 31 mars gäller nya regler för hur den psykiska hälsan ska säkras upp på våra arbetsplatser. Här kommer tips på vad du kan göra om det knakar i själen.

Läs artikeln

Läs fler Snabbkoll-artiklar här!

Månadens medlem

Profilen: Gunnar Johansson

Fyrbenta glädjespridare

Hon gillar gamla människor. Och hon älskar hästar. Therese Saarinen är skyddsvakten som tar med sina hästar in på äldreboenden.

Läs hela intervjun

Läs fler Månadens medlem-intervjuer

Att få till det på millimetern när tiotonsbalkar ska lyftas på plats.

Kultur

SöderblomspeletJan Frid

"Kan man skriva
är man fri …"

Nu ska ni få höra både det ena och det andra. Om tråkiga tisdagar, om käftsmällar som blir som en drog, om gödselspridare som stänker bajs ner i stövlarna. Ni ska få höra poesi. Författarna: blivande lastbilschaufförer på 17 bast.

Läs hela artikeln

Läs fler kulturartiklar