Transportarbetaren - Tidningen för dig som är medlem i Svenska Transportarbetareförbundet
Tipsa oss!

Fler Nyheter

Ledare

  • Jan Lindkvist

Facket ska tåla granskning

Ingen har väl undgått rabaldret kring krogar och lägenheter i Kommunal. Ett av de mest pinsamma inslagen handlar om utrikesminister Margot Wallströms utbrott när det avslöjades att hon fått en lägenhet. En takvåning på 89 kvadratmeter med terrass.

Läs ledaren

Läs Jan Lindkvists ledare

Hallå där!

Ligger de bruna matavfalls- påsarna kvar i soptunnan? När temperaturen kryper en bra bit under noll kan kompostpåsarna frysa fast och bli kvar i kärlet. Enligt Britta Moutakis, rådgivare på branschorganisationen Avfall Sverige, är problemet som störst när temperaturerna pendlar.

Läs hela intervjun

Läs fler "Hallå där!"

Månadens bok-puffJag är Zlatan

Debatt


 

Så får LO-facken tillbaka medlemmar

Under 1990-talskrisen kom allt fler att ansluta sig till facket. Facken ordnade kaféer i solidaritet med de arbetslösa i tron att krisen var övergående. Men det dröjde inte många år förrän det stod klart att sysselsättningen på svensk arbetsmarknad hade fallit från 87 till 75 procent, och att många skulle få svårt att komma tillbaka i arbete.

Läs hela debattartikeln

Läs fler debattinlägg

Nere i Europa är problemet med stölder av gods och fordon så stort att det hotar den seriösa transport-näringen.

Snabbkoll

Snabbkoll: Ny i facket-tips

Ett hälsosammare liv

Äta bra och röra på sig mer. Så enkelt det låter! Men hur mycket ska man röra på sig, vad ska man äta och hur gör man för att komma i gång? Och vad händer om man inte gör det? Transportarbetaren försöker reda ut begreppen.

Läs artikeln

Läs fler Snabbkoll-artiklar här!

Profilen

Profilen: Gunnar Johansson

Världsbäst på att
spela fotboll i lera

Paula Strömqvist

Paula Strömqvist

På Postnords kyl-lager i Umeå jobbar en VM-vinnare. I träskfotboll. En sport som liknar fotboll men är flera gånger jobbigare och framför allt, lerigare.

– Man hade gyttja upp till midjan, säger Paula Strömqvist.

Läs hela intervjun

Läs fler Profilen-intervjuer

Ove Allanssons 
författarskap var som en tryggt blinkade fyr.

Kultur

SöderblomspeletJan Frid

Skapande tidningsbud

Tid att meditera i bilen. Utrymme att fundera när man sitter och kör. Just den där alldeles egna tiden på nätterna kommer igen när frågan handlar om att kombinera tidningsutbärning med konstnärligt skapande. "Jag målar för att rensa själen", säger Bertil Westerlund, ett av buden vi pratat med.

Läs hela artikeln

Läs fler kulturartiklar